Помощни средства за възрастни и лица с увреждания

Инвалидни колички, столове за баня и тоалетна, антидекубитални дюшеци и възглавници, патерици, бастуни, канадки, скутери, проходилки, ортопедични обувки и всичко необходимо за възрастни и трудно подвижни хора.

РЕД ЗА БЕЗПЛАТНО ПОЛУЧАВАНЕ
Необходимите документи за отпускане на целева помощ от РЗОК за закупуване на медицински изделия, помощни средства и приспособления, съгласно чл.73, ал.1 от Закона за хората с увреждания, в сила от 01.07.2022 г. :

1. Направление от общо практикуващия лекар до специализирана, ортопедична ЛКК. Специализирани, ортопедични ЛКК, издаващи медицински протоколи за помощни средства и приспособления.
2. Когато посетите ЛКК ще ви бъде издаден по електронен път протокол/решение за помощно средство, приспособление, съоръжение или медицинско изделие. На място ще имате възможност да подадете заявление към Районната здравно- осигурителна каса (РЗОК), което ще бъде изпратено по електронен път от ЛКК в институцията.
3. Ще получите известие от РЗОК за издадено одобрение за предоставяне на помощни средства и приспособления на посочена от вас електронна поща и/или по телефон, без да посещавате офисите на РЗОК.
4. След получаване на потвърждението от РЗОК, заповядайте за избор и получаване.


Инвалидни колички, столове за баня и тоалетна, антидекубитални дюшеци и възглавници, патерици, бастуни, канадки, скутери, проходилки и всичко необходимо за трудно подвижни хора.

Налични са 166 продукта.

Показани са 1-12 от общо 166 артикул(а)

Активни филтри